Kako brzina učitavanja stranica utječe na ponašanje kupca

Evo što se može dogoditi ako je vaša web lokacija prespora i kako je ubrzati.

Za internetsko poslovanje, mala brzina učitavanja na web stranici može dovesti do nedostatka prodajnih konverzija i općeg gubitka prometa.

Moderni potrošači radije bi tražili novu stranicu nego troše vrijeme čekajući da se stranica učita.

Postoje akcijski koraci koji vlasnici tvrtki mogu poduzeti kako bi poboljšali brzinu svoje web stranice.

Zaustavite sve što radite i zgrabite telefon. Otvorite web preglednik i upišite web mjesto vašeg omiljenog lokalnog restorana. Odbrojite koliko je sekundi potrebno za učitavanje. Je li to samo sekunda? Tri? Pet? Pratite kako vam strpljenje lebdi kako sekunde odmiču – pokušavate li kliknuti?

Iako se brojevi razlikuju, većina studija slaže se da stranice kojima je potrebno više od tri sekunde izgube oko 53% mobilnih korisnika.

“Kako potrošači postaju sve vremenski lošiji, a rasponi pozornosti opadaju, stranice koje se ne učitavaju odmah mogu značiti da će kupac odbiti kupnju s [tog] mjesta”, rekao je Daniel Cheung, savjetnik za razvoj i tehnički SEO razvoj tvrtke Prosperity mediji.

Uz to, Google koristi vrijeme učitavanja stranica na web mjestu kao značajan faktor u određivanju rangiranja vaše web stranice – tj. Gdje se prikazujete na stranici. Što dalje na stranici, manje će ljudi vidjeti i kliknuti na vašu web lokaciju. Ako se vaše web mjesto sporo učitava, gubit ćete ne samo trenutne potrošače već i buduće korisnike. Kako sada stoji, Googleov magični broj za idealnu brzinu učitavanja stranica je dvije sekunde. Sve stranice koje se učitavaju sporije od toga trebale bi očekivati ​​da će negativno utjecati na njihov poredak.

Psihologija brzine učitavanja stranica

Nismo bili uvijek nestrpljivi, zombijski potrošači koji munjevitom brzinom prelaze po web stranicama, ali proizvod smo našeg okruženja. Digitalno doba pojačalo je nužnost i radost trenutnog zadovoljavanja, pa sada mnogi od nas ne mogu proći više od osam sekundi bez nekog oblika vanjske stimulacije.

Potrošači oblikuju mišljenje o cijelom vašem poslovanju na temelju vaše web stranice i brzine učitavanja. “Ne samo da korisnici očekuju da će brzo vidjeti rezultate,” rekla je Diona Kidd, stariji savjetnik za internet marketing u Knowmadu, “i razočaraju se kad to ne učine, ali brzina stranice također odmah utječe na njihovo profesionalno mišljenje o vama.”

Korisnici doživljavaju sporo ili nezgrapno web mjesto kao odraz načina poslovanja vaše tvrtke i koliko joj je stalo, a s više od 40% posjetitelja koji su imali loše iskustvo govoreći da će to loše iskustvo podijeliti s drugima, to je u vašem najboljem redu. interes za ozbiljno razmnožavanje vaše web stranice.

Kako povećati brzinu učitavanja stranice na vašoj web stranici

Dobra vijest je da nije raketna znanost povećati brzinu učitavanja stranice. Započnite s pregledom vaše web stranice i njezinim performansama. Možete upotrijebiti Google PageSpeed ​​Insights, GTmetrix ili Pingdom da biste dobili pregled onoga što treba obratiti pažnju.

1. Smanjite tekst i slike.

Glavni krivci za usporavanje web mjesta, rekla je Beverly Friedmann, voditeljica sadržaja u ReviewingThisu, su nepotrebne slike i video datoteke. “Smanjenje ili pretvaranje veličine i razmjera vaše slike može značajno pomoći, kao i uklanjanje video sadržaja koji nije kritičan za sadržaj vaše web lokacije.” Također možete implementirati lijeno učitavanje, gdje se slike učitavaju dok korisnik pomiče dolje po stranici.

2. Optimizirajte za mobilne uređaje.

Prilagodba mobilne web stranice vjerojatno je najvažnija stvar koju biste trebali učiniti za svoju web lokaciju. Većina potrošača sada Internetu pristupa putem mobilnog preglednika, a ne na radnoj površini.

“Ne mogu dovoljno naglasiti da web stranice u 2019. godini moraju biti optimizirane za mobilne uređaje”, rekao je Yaniv Masjedi, CMO u Nextivi. “Sve je dobro i dobro ako procesor ultra radnog konja na vašoj radnoj površini može učitati stranice vaše web stranice u jednoj do dvije sekunde, [ali] većina kupaca koristi mobilni uređaj za pregledavanje.”

Masjedi je rekao kako bi bili sigurni da je vaša web stranica dizajnirana tako da odgovara na uređaju i veličini zaslona.

3. Provjerite svog pružatelja usluga hostinga.

Kompresija slike i mobilna optimizacija ne znače ništa bez dobrog poslužitelja koji stoji iza njih. Provjerite dužnost i kupovinu kako biste bili sigurni da imate dobrog web domaćina s čvrstom korisničkom podrškom. [Na tržištu za web hosting uslugu? Pogledajte naše najbolje izbore.]

“Hosting kompanije mogu postati previše popularne što uzrokuje priliv web-lokacija koje se nalaze na njihovim poslužiteljima”, rekla je Audrey Strasenburgh, SEO strategica za LogoMix. “Brzo prebacivanje [na drugi poslužitelj] može vam uštedjeti vitalne sekunde.”

4. Spremite predmemoriju.

Predmemoriranje je proces pohrane vaših podataka na korisnikov uređaj kako bi se informacije brže učitavale. Ovo je posebno učinkovito kod povećanja brzine učitavanja stranica za korisnike koji se vraćaju.

“Ovisno o softveru”, rekao je Alex Furfaro, vlasnik Alex Furfaro SEO Consulting, “statična verzija web stranice može se pohraniti, a ta verzija bit će početno učitavanje u preglednik i učitava se mnogo brže.”

5. Smanjite CSS i JavaScript.

“Odlaganje koda s vrha web stranice u podnožje smanjit će početno vrijeme učitavanja za korisnika”, rekao je Furfaro. “Kao što se prvo učita gornji kôd, korisnik će vidjeti vrh web stranice kao uobičajen, dok preglednik dovršava učitavanje koda u blizini podnožja.”

Furfaro je napomenuo da to najbolje radi stručnjak, jer ova tehnika može imati katastrofalne posljedice ako se učini pogrešno, naime, dijelovi web stranice gube funkcionalnost ili se pogrešno učitavaju. Također možete umetnuti dodatak za smanjenje koda JavaScript, što će povećati brzinu stranice uklanjanjem “bloat koda”.

6. Izbrišite neiskorištene dodatke.

Ako koristite sustav za upravljanje sadržajem kao što je WordPress, vaša web lokacija možda zaostaje jer previše zapornih instalacija to usporava. Ako već neko vrijeme imate istu web stranicu i stalno instalirate dodatke za integraciju novih značajki, možda ćete preopteretiti memoriju web mjesta. Vratite se i izbrišite ili deaktivirajte sve dodatke koji više nisu relevantni i to bi moglo riješiti problem.

7. Namjestite svoj sadržaj na vanjskim web mjestima.

Možete razmotriti hosting velikih video datoteka na web mjestu poput YouTubea ili Vimeo. Možete ih ugraditi na svoju web stranicu, a ne prenijeti ih putem alata za izradu web stranica. Hosting velikih datoteka na vlastitoj usluzi zauzet će tonu prostora. Prijenos na vanjske platforme ne samo da će smanjiti zaostajanje, već će stvoriti i novi izvor prometa na vašoj stranici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *