Kako oblak može pomoći razvoju Vašeg biznisa

Usluge i softver koji se temelji na oblaku pružaju malim tvrtkama pristupačan način za rast poslovanja.

Računarstvo u oblaku jedna je od najkritičnijih inovacija u svijetu poslovanja tijekom posljednjeg desetljeća. Tvrtke sada imaju pristup procesijskoj moći koja ne mora nužno biti sadržana na jednom stroju. Podatkovna dob spominje koliko isplativo rješenje može biti za male tvrtke koje ne mogu uložiti puno novca u računske snage. Cloud tehnologije su se sada razgraničile i uključuju softver za produktivnost poput G Suite.

Bez obzira na veličinu poslovanja, računalstvo u oblaku može utjecati na brzinu i intenzitet njegova rasta kroz nekoliko čimbenika.

Povećana razina produktivnosti

Veza u oblaku znači da se tvrtka ne mora oslanjati na jednog pojedinca za obavljanje složenih zadataka. Pojedini posao može se raspodijeliti kolektivnim stručnjacima, čineći obradu podataka učinkovitijom.

New Horizons izvještava da tvrtke koje ulažu u oblak imaju prednost što nude zaposlenicima besprijekornu vezu s njihovim radom i pristup alatima za suradnju. Zahvaljujući podacima koji se pohranjuju u oblaku, posao se ne mora brinuti zbog greške virusa ili hardvera koji brišu te podatke nepopravljivo.

Ažurirane verzije datoteka

Spremanje u oblaku je još jedna tehnologija utemeljena na oblaku koja već ima snažan utjecaj na poslovanje. Za one od nas koji razumiju funkcioniranje sigurnosnih sigurnosnih kopija sustava, znamo da postoji određeno odstupanje između sigurnosnih kopija gdje mogu doći do kvarova podataka. Čak i kod dugoročnih ušteda, postoji nedostatak dostupnih podataka za nekoliko mjeseci.

U slučaju sustava za pohranu u oblaku, stalno ažuriranje datoteka osigurava da je razdoblje “sjene” podataka nekoliko sekundi. Brzo pronalaženje podataka nakon neuspjeha još je jedna točka za preporučiti ga. Neka poduzeća moraju brzo imati pristup svojim podacima nakon stanja neuspjeha. Ažuriranje u stvarnom vremenu osigurava da su podaci dostupni što je prije moguće.

Sigurno pohranjivanje podataka tvrtke

Mnoge tvrtke pohranjuju svoje osjetljive podatke u oblak, ali u posljednje vrijeme postoji bojazan da ti podaci možda nisu posve sigurni. Međutim, dubinska studija nedavnih kršenja podataka u oblaku pokazuje da su tvrtke bile krive za svoje vlastito curenje podataka.

Wall Street Journal navodi da su mnoga trenutna kršenja podataka kojima smo svjedočili nastala iz ljudskih pogrešaka, uglavnom vezanih za postavljanje sigurnosnih protokola na cloud poslužiteljima. Podaci u oblaku sigurni su zbog distribuirane prirode oblaka.

Sigurnosne mjere u oblaku obično su mnogo puta dinamičnije od onih tvrtki koje imaju vlastite domaće rezervne servere za pohranu podataka. U radu s podacima kojima se može pristupiti u cijelom svijetu, najvažniji je sigurnosni sustav.

Skalabilnost

Jedna od najuzbudljivijih stvari za tvrtke u vezi s oblačnim sustavima je koliko mogu biti skalabilni. Jedna od stvari koja oblak draži vlasnicima malih i srednjih poduzeća je kako se može prilagoditi za upotrebu s malim ili srednjim poduzećem.

Za manja poduzeća ovo je uzbudljivo jer znači da se njihove potrebe za skladištenjem mogu dinamično prilagoditi promjenjivim potrebama tvrtke. Nema više nagađanja o investiranju u rješenja za pohranu. Tvrtka može samo platiti više oblaka za pohranu kada joj treba. Trošak se također odnosi na način na koji oblak štedi novac tvrtke.

Bolja suradnja između timova

Budući da sustav oblaka nije vezan za određeno mjesto hardvera i dostupan je s bilo kojeg mjesta, omogućuje upotrebu dokumenata pohranjenih u oblaku za više osoba. U tvrtkama koje imaju različite stručnjake koji rade na jednom projektu, to je dobra vijest. Dokument može pregledati jedan član tima i raditi na tome, a zatim ga ponovo pošalje u oblak da bi drugi stručnjak radio na drugom aspektu. To čak potiče susret umova za profesionalce na istom području.

Povećana automatizacija zadataka

Kao što većina tvrtki koje prihvaćaju tehnologiju oblaka može potvrditi, bio je to božji bog za smanjenje radnog opterećenja. Vješto postavljajući oblačni poslužitelj, tvrtka može automatizirati zadatke, poput objavljivanja na društvenim mrežama ili slanja ažuriranja pretplatnicima tvrtke e-pošte.

Cloud automatizacija je uzbudljiv razvoj za male tvrtke jer može vratiti radnike neko vrijeme izvan njihovih rasporeda ako su neki od njihovih zadataka već automatizirani.

Štedi novac tvrtkama

Kao što smo već spomenuli, postoji puno besplatnog softvera utemeljenog na oblaku koji tvrtke mogu koristiti. Umjesto plaćanja Microsoftovog uredskog paketa, Google nudi sličan skup produktivnosti u G Suiteu. Besplatni alati u oblaku mogu uštedjeti tvrtki puno novca u smislu licenci za softver. Slično tome, sustavi računalstva u oblaku mogu se koristiti na isti način, osiguravajući da kompanije mogu biti konkurentne dok imaju ograničen proračun.

Smanjuje zahtjeve za informatikom

Jedna od najimpresivnijih stvari kod pružatelja usluga oblaka je činjenica da oni nude detaljnu podršku za svoje proizvode. Ako tvrtka iznajmljuje oblačni prostor od dobavljača kao što je Amazon, domaćin osigurava da klijent dobiva brzu i učinkovitu uslugu do točke koja im pomaže u usponu i radu.

Nema potrebe za angažiranjem kadra IT osoblja koji će popraviti strojeve kad softver postane pokvaren. U takvom slučaju sustav može samo ponovno učitati preglednik da bi povratio podatke o kojima je ranije bio zaposlen. Nadalje, ako je uređaj potrebno isključiti iz sustava, uklanjanje njega s popisa pouzdanih uređaja iz oblaka osigurava da stroj više ne može pristupiti podacima tvrtke.

Proširuje raspoloživost zaposlenika

Rad na daljinu postao je značajan utjecaj na poslovanje. U nedavnoj studiji Buffer, čak 99% ispitanika izjavilo je da namjerava raditi barem dio vremena na daljinu sve dok ostanu u karijeri. Cloud poslužitelji idealni su za komunikaciju s udaljenim radnicima.

Uz to, datoteke se mogu bez daljnjeg dijeliti između zaposlenika koji se mogu nalaziti na potpuno različitim geografskim lokacijama. Ne postoji više potreba da poduzeće zaposli profesionalca koji živi u rodnom gradu tvrtke. Oni mogu potražiti kvalificirane radnike i izvan svoje zemlje.

Oblak je korist malim poduzećima na nekoliko načina. No, tvrtkama sa sjedištem u oblaku potrebno je puno manje osoblja. Male tvrtke mogu ostati male dok automatiziraju složene zadatke unutar oblaka. Tek kada se tvrtka treba proširiti, može početi povećavati svoje poslovanje, koristeći nove usluge u oblaku i povećavajući iznos novca koji plaćaju kao pretplatu. Mala poduzeća sada mogu povoljno konkurirati masivnim korporacijama u digitalnom carstvu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *