Kako tehnologija mijenja internetsko oglašavanje

Oglašivači se moraju prilagoditi novoj tehnologiji ili biti zanemareni na mreži.

Oglašavanje povezuje potrošače s dostupnim tržištem. S obzirom da je najveće tržište na mreži, tvrtke se prilagođavaju novoj tehnologiji za privlačenje veće publike.

Upotreba algoritama za analizu podataka postala je presudna u karakterizaciji ponašanja kupaca.

Tvrtke koriste razne mrežne platforme za angažiranje kako bi privukle više klijenata.

Internet je drastično promijenio industriju oglašavanja, a nastavlja se mijenjati kako se objavljuju nove tehnologije i platforme.

“Oglašavanje na internetu postalo je mač s dvije oštrice: Postoji više platformi i mjesta za oglašavanje nego ikad prije, ali istodobno se potrošačima tijekom cijelog dana prikazuje toliko reklame da je potrebno nešto posebno da privuče njihovu pažnju. “, rekla je Halli Bruton, direktorica računa i sadržaja na društvenim mrežama s Burdette Ketchum.

Automatizacija

Automatizacija je našla svoje mjesto u gotovo svim aspektima interneta, a oglašavanje se ne razlikuje. Internet je velika mreža podataka i informacija o potrošačima i nema načina da oglašivači pregledavaju sve te podatke kako bi izgradili profile svojih idealnih kupaca. Algoritmi su važni za analizu tih podataka i njihovo korištenje. Automatizirane reklamne platforme štede vrijeme i novac oslobađajući odjele za oglašavanje koji su potrebni za izgradnju i upravljanje bezbroj oglasnih kampanja.

Automatizirane platforme koriste podatke za licitiranje oglasnog prostora, otkrivajući koji oglasi imaju bolji učinak i stavljaju više ponuda za one koji rezultiraju s više konverzija. Naravno, postavljate ograničenje koliko platforma troši na oglasni prostor. Ove se automatizirane platforme mogu postaviti tako da se pokreću dok ne dosegnu određeni ROI.

Drugi kraj ovog procesa vjerojatno je automatiziran, a platforme temeljene na algoritamima poput Google AdSense automatski prodaju oglasni prostor za web stranice. Prema Birou za interaktivno oglašavanje (IAB), oko 20% digitalnog oglašavanja obavlja jedan stroj koji komunicira s drugim, a taj broj brzo raste.

Društveni mediji i mobilni uređaji

Od 2017. godine 69% odraslih osoba u SAD-u koristilo je barem jednu platformu za društvene medije, prema istraživačkom centru Pew. Nije pametno prodavati oglase na društvenim medijima. Srećom, glavne web stranice (Facebook, Twitter i Instagram) imaju snažne reklamne platforme. Nadalje, nevjerojatnih 80% korisnika na mobilnim uređajima komunicira s društvenim medijima, navodi WordStream, koji poziva na optimizirano oglašavanje za medij.

Oglasi s najboljom izvedbom na društvenim mrežama koriste tehnologiju geolokacije na mobilnim uređajima, omogućujući hiperlokalnim oglasima ciljanje korisnika unutar unaprijed određenog područja.

Video je također sve veći medij za oglašavanje koji privlači pažnju ljudi. Prema postu na blogu Kissmetrics, videozapisi na društvenim mrežama postaju puno veći angažman od oglasa koji nisu video. Na YouTubeu gledatelji imaju 1,4 puta veću vjerojatnost da će gledati i dijeliti oglase na mobilnom uređaju. Popularna vrsta društvenih medija je videozapis koji ne zahtijeva zvuk i koristi titlove koji omogućuju nesmetano gledanje u javnosti.

Ne radi se samo o oglašavanju na najvećim platformama društvenih medija. Tvrtke poput Nanigana prodaju oglašavački prostor na raznim mobilnim aplikacijama i igrama, omogućujući oglašivačima da započnu akciju ukoliko ove nove aplikacije imaju potencijal postati virusne.

Nativno oglašavanje

Nativno oglašavanje je u porastu, s tim da se reklame integriraju u web lokacije sa popularnim sadržajem, vraćajući stari redak “ovaj program vam je donio …” Tradicionalno oglašavanje, ovisno o vašoj publici, propada usput, posebno s porastom softvera za blokiranje. Oglašivačima su potrebni novi, kreativni načini kako bi svoje poruke doveli do gledatelja i zapravo ih natjerali da slušaju.

Mnoge reklamne mreže sada uključuju izvorne reklamne pakete, nudeći prilike za sponzorirane članke koji se stapaju s ostatkom sadržaja platforme.

“Sve na internetu je markirano, bez obzira na to shvaćaju li ga potrošači ili ne”, rekao je Bruton. “Dokazano je da je učinkovitija od drugih oblika na Internetu. Očekuje se da oglašivači nude sadržaje koji su zanimljivi, ili zabavni ili uvidljivi.”

Cilj nativnog oglašavanja je neprimjerivanje korisnicima, a tvrtke poput Adyoulike stvaraju oglase koji se uklapaju u stil i format web stranice ili platforme.

Kreativan s novom tehnologijom

“Internet je omogućio da dobro, kreativno oglašavanje bude učinkovitije, jer je lakše nego ikad prije pronaći ciljanu publiku i pratiti je radi optimalne učinkovitosti”, rekao je Bruton. “Međutim, ako je oglašavanje loše, nije važno koliko je publika ciljana.”

Oglašivači moraju nastaviti gledati prema naprijed s promjenom interneta i razvojem nove tehnologije. Trebat će kreativnost oglašivača kako bi unovčili nove platforme.

“Veliki se procvat proširene stvarnosti događa jer proizvođači telefona već razvijaju uređaje koji podržavaju AR i to stvara veliki prozor neiskorištenog potencijala za oglašivače”, rekao je Bruton.

Snapchatovi različiti filtri za fotografije oblik su AR-a koji postaju impresivniji i već ih koriste trgovci.

Iako je mobilni uređaj trenutno kralj internetskog angažmana, nosivi tehnologija, poput Apple Watcha, dobiva na potezu i vjerojatno ga već pregledavaju oglašivači.

Najnoviji napredak

Svake godine oglašivači koriste sve veći napredak u tehnologiji. Prodavači moraju biti u vrhu najnovijih trgovinskih alata kako bi ostali konkurentni i proširili svoj domet.

Časopis za tražilice preporučuje tvrtkama da pripreme svoje marketinške kampanje kako bi ciljale one koji se oslanjaju na govornu tehnologiju za provođenje internetskih pretraživanja. Očekuje se da se stalni porast broja virtualnih pomoćnika povećava, a trgovci bi trebali prilagoditi PPC kampanje tako da se pojavljuju u pretraživanjima koja potječu od glasovnih pomoćnika. Pitanja putem govorne tehnologije obično su duža i imaju više ključnih riječi koje je moguće izgraditi.

Umjetna inteligencija ima veliki utjecaj na sva područja industrije, uključujući marketing. AI sustavi omogućavaju trgovcima da automatski testiraju kampanje prije nego što uđu u svoje reklamne proračune. Jedan primjer AI marketinškog asistenta koji može koristiti prediktivnu analizu PPC kampanja je program zvan Albert.

Chatboti su stekli popularnost kod pružatelja usluga za korisnike, ali ih mogu koristiti i trgovci. Chatbot automatski generira razgovor s korisnikom u stvarnom vremenu, s odgovorima na temelju odgovora ciljane publike. Na primjer, chatbotovi se mogu koristiti za razlikovanje preferencija posjetitelja web stranice za određene proizvode, poput šminke ili filmova.

Bez obzira kako niša ili fad, nijedna trendovska aplikacija, platforma ili uređaj ne bi trebalo zanemariti zbog reklamnog potencijala. U vremenu kada se tradicionalno oglašavanje neprestano zanemaruje promjenom demografije, oglašivači se moraju razvijati i prilagođavati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *