Kako započeti posao telekomunikacija

Tržište i potražnja će samo rasti, ali hoće li se pravila previše teško svladati?

Između “sive Amerike”, užurbanih rasporeda obitelji ovih dana i iznenadnog zaokreta prema virtualnom zdravstvu tijekom pandemije koronavirusa, telemedicinska industrija porasla je.

Telemedicina povezuje pacijente s pružateljima zdravstvene zaštite koristeći sigurnu telekomunikacijsku tehnologiju. Liječnici mogu dijagnosticirati, liječiti i nadzirati pacijente na daljinu. Procjenjuje se da je 7 milijuna ljudi koristilo usluge zdravstvene zaštite u 2018. godini. Procjenjuje se da bi telehealth do 2026. godine iznosio 266,8 milijardi dolara, prema istraživačkoj tvrtki za istraživanje tržišta Fortune Business Insights.

Ako ste zainteresirani za pokretanje poslovanja u rastućoj industriji telemedicine, ovaj će vam vodič pomoći da započnete s radom.

Telekomunikacija kao industrija

Možda ćete biti iznenađeni kada saznate da telemedicina postoji više od 40 godina. Prije širenja COVID-19 u Sjedinjenim Državama, telemedicina je ljudima koji žive u ruralnim zajednicama omogućila bolji pristup liječnicima primarne njege, specijalistima i stručnjacima za mentalno zdravlje.

Američko udruženje za telemedicinu (ATA) procjenjuje da trenutno postoji oko 200 telemedicinskih mreža. Više od polovice svih bolnica u zemlji sada koristi neki oblik telemedicinskih usluga, a Veteranska zdravstvena uprava koristi digitalne zdravstvene usluge kako bi dosegla više od pola milijuna veterinara svake godine.

Trenutno 34 države i Distrikt Columbia zahtijevaju od privatnih osiguravatelja pokrivanje savjeta o zdravstvu na isti način kao što bi pokrivale usluge osobnog osiguranja (premda se pravila za usluge mentalnog zdravlja mogu razlikovati od primarne njege ili interne medicine).

Dvije vrste usluga telemedicine

Ako želite pokrenuti posao telemedicine, prvo biste se trebali upoznati s dvije vrste prakse zdravstvene zaštite s kojima ćete se susresti.

Praksa sinkrone telehezije, prema definicijama Nacionalnog koordinatora za zdravstvenu informacijsku tehnologiju (ONC), američkog Odjela za pitanja branitelja (VA) i ATA, zahtijeva dvosmjernu vezu između zdravstvenih djelatnika i pacijenata. Jednostavnije rečeno, praksa sinkronog daljinskog zdravstva koristi videokonferencije ili telemedicinsku aplikaciju ili platformu za simulaciju sastanka osobe.

Druga glavna vrsta prakse telehezije je asinhrona praksa telemedicine. Prema definicijama ONC-a, VA i ATA-e, asinhrona virtualna njega uključuje da pacijent učitava svoje medicinske podatke putem telemedicinske aplikacije ili platforme za medicinske radnike kojima kasnije mogu pristupiti. Jednostavnije rečeno, u asinhronoj telemedicinskoj praksi zdravstveni radnici ne komuniciraju izravno s pacijentima, što potencijalno eliminira potrebu za alatima za video konferencije.

Regulatorne prepreke za pokretanje tvrtke u oblasti telekomunikacija

Svi se stručnjaci medicinske zajednice slažu da će telemedicina i dalje rasti. Ali koliko je jednostavno otvoriti vlastiti posao u oblasti telekomunikacije? Postoje li pravila i ograničenja koja to čine nepremostivim?

Prema Elizabeth Westbrook, savjetnica za odnose s vladom u odvjetničkoj tvrtki Buchanan, Ingersoll & Rooney, mnogi kreativni, napredni poduzetnici koji žele pokrenuti nova tehnološka poduzeća nisu prirodno skloni razmatrati regulatorne posljedice svog novog poduhvata, posebno kad je riječ o jako reguliranom svijetu medicine.

“Zdravstvenu zaštitu i širenje zdravstvene zaštite ne regulira samo savezna vlada, već i vlade države”, rekao je Westbrook. “Ne samo da se državni zakoni mogu jako razlikovati, ali mnoge države imaju zakone o licenciranju koji zapravo zabranjuju ili barem otežavaju pružanje zdravstvene zaštite u državnim linijama u kojima kliničari nisu stekli određene vjerodajnice ili korporativne strukture nisu na odgovarajući način uspostavljene. Dakle, svatko tko želi pokrenuti inicijativu Poduzeće telekomunikacije mora razmotriti zakone lokacija na kojima će se pokrenuti i hoće li njihov posao biti održiv u više država. “

Koji se propisi moraju zakonski pridržavati platforme telekomunikacije?

Pokretanje poslovanja s telemedicinom nije tako jednostavno kao kupovina softvera i alata koji vam omogućuju pružanje virtualne njege i daljinsko nadgledanje pacijenata. Također je bitno da vaša praksa slijedi zakon o telemedicini.

Za početak morate osigurati sukladnost s HIPAA-om za svoju telehealth platformu. Kako biste se pridržavali propisa HIPAA, vaša telemedicinska platforma mora jamčiti da samo ovlašteni korisnici mogu pristupiti elektronskim zdravstvenim kartonima (EHR) i drugim elektroničkim zaštićenim zdravstvenim podacima. Uz to, vaša platforma treba sadržavati sigurnosne mjere koje umanjuju rizik od kršenja podataka uz maksimiziranje sigurne komunikacije između pružatelja zdravstvenih usluga i između pružatelja usluga i pacijenata.

Zakon o telemedicini također propisuje da vaša platforma djeluje na širini pojasa koji podržava EHR sustav. Federalna komisija za komunikacije nudi smjernice o preporučenim širinama pojasa na temelju veličine vaše telemedicinske prakse.

Isto tako, Kongresna istraživačka služba sugerira da platforme telehezije djeluju pri prijenosu kapaciteta 4 Mbps nizvodno i 1 Mbps kako bi se osigurala odgovarajuća brzina usluge i za pacijente i za pružatelje usluga.

Ostala razmatranja za pokretanje telekomunikacijske tvrtke

Jayme R. Matchinski, odvjetnik i član skupine zdravstvene industrije u odvjetničkoj tvrtki Greensfelder, Hemker & Gale PC u Chicagu, naglašava da ključna razmatranja i pitanja mora riješiti svaki pružatelj zdravstvene skrbi (ili drugi subjekt ili pojedinac) koji želi pokrenuti posao telekomunikacije.

“S obzirom na opseg prakse, licenciranje, disciplinske radnje državnog odbora i razmatranje zloupotrebe, pružatelji zdravstvenih usluga trebali bi pažljivo kretati u pružanju profesionalnih usluga putem telehezije i osigurati poštivanje propisa kako bi izbjegli licenciranje i disciplinske radnje državnog odbora”, rekao je Matchinski. [Tražite softver za telemedicinu? Pogledajte naše najbolje izbore.]

“Navigacija na zahtjeve za telehezijom u pogledu licenciranja, opsega prakse i nadoknade troškova može biti izazovna za pružatelje zdravstvenih usluga”, dodao je Matchinski. “Evoluirajuća tehnologija i sustavi pružanja zdravstvene zaštite nastavit će se širiti i povećavati uporabu telehezeta. CMS, Medicaid i privatna osiguravajuća društva provode brojne inicijative za pružanje telekomunikacijskih usluga. I regulatorni krajolik koji se odnosi na teleheziju i dalje se mijenja i razvija.”

Također biste trebali razumjeti kako zaštititi tehnologiju telehezije i alate za daljinsko praćenje pacijenata koje prezentirate pacijentima, rekla je Heather Alleva, zdravstvena odvjetnica također s Buchanan, Ingersoll & Rooney.

“Bez obzira jeste li programer zdravstvene digitalne platforme ili kliničar koji želi koristiti novu tehnologiju sa svojim pacijentima, morat ćete surađivati ​​s drugim stranama i ugovoriti ih prije nego što pacijenti mogu komunicirati s tehnologijom telehezije”, rekla je Alleva. “Razmislite o tome kako zaštititi svoje interese intelektualnog vlasništva i ograničiti odgovornost koja može proizići iz tehnoloških” grešaka “, uključujući one koji bi mogli izložiti zdravstvene podatke pacijenata neovlaštenoj uporabi, i zapamtite da plaćanja između stranaka obično moraju odražavati fer tržišnu vrijednost u zdravstvenom prostoru. “

Naplata i plaćanje telemedicine

Možda je najvažnije kada je u pitanju pokretanje posla telemedicine osiguravanje ispravne plaće. Centar za povezanu zdravstvenu politiku pri Nacionalnom resursnom centru za politiku zdravlja i zdravlja opsežno prikazuje propise i najbolje prakse za osiguravanje da vaša praksa može pravilno naplaćivati ​​liječenje i biti plaćena za sve usluge koje se pružaju, s obzirom na vrstu prakse, mjesto usluge i drugo čimbenici.

Izvođenje zakonskih propisa o zdravstvu utječe na vašu sposobnost dijeljenja vaše tehnologije zdravstvene zaštite s pacijentima koji bi mogli imati koristi od usluga, stoga je važno razumjeti te propise i prostor u zdravstvu prije pokretanja novih projekata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *