Razumijevanje naknada za PayPal kreditne kartice

Koristite PayPal za obradu kreditnih kartica? Evo što trebate znati o njezinim naknadama.

PayPal naplaćuje fiksnu stopu od 2,7% kada osobno prihvaćate kreditne i debitne kartice koristeći čitač kartica i aplikaciju PayPal Here.

Za osnovnu uslugu obrade kreditnih kartica PayPal ne postoje mjesečne ili godišnje račune.

Ono što vas može skupo koštati su povrat troškova, prihvaćanje međunarodnih kreditnih kartica i pretplata za napredne usluge.

Obrada kreditnih kartica virtualna je potreba u modernom poslovanju. Manje je potrošača nego ikada novije gotovine, a više svake godine očekuje da sve tvrtke prihvate debitne kartice i kreditne kartice. Neki su kupci čak počeli koristiti digitalne novčanike, poput Apple Paya, Google Paya i Samsung Paya. Otvaranje ovih načina plaćanja svojim kupcima omogućuje vam bolje iskustvo kupnje i povećava njihovo ukupno zadovoljstvo interakcijama s vašim poslovanjem.

Nažalost, do usluga obrade kreditnih kartica može biti teško upravljati složenim cjenovnim strukturama, rasporedom naknada i skrivenim naknadama. Usluge obrade kreditnih kartica PayPal-a uklanjaju zbrku s transparentnim cijenama i naknadama, tako da nećete biti iznenađeni kad na kraju mjeseca primite svoju izjavu. Ako želite bolje razumjeti cijene i naknade za obradu kreditnih kartica PayPala, pročitajte dalje.

Da li PayPal nudi obradu kreditne kartice?

Iako je PayPal najpoznatiji po svojim peer-to-peer uslugama prijenosa novca, on nudi i usluge obrade kreditnih kartica tvrtkama svih veličina, količina transakcija i vrijednosti prodajnih karata. Usluge obrade kreditnih kartica PayPala zaslužile su naš najbolji izbor za procesor mobilnih kartica za Android uređaje, iako nudi identičan opseg značajki za Apple uređaje.

Posao za obradu kreditnih kartica PayPala je ogroman i opslužuje 23 milijuna trgovaca s više od 246 milijuna kupaca širom svijeta. Putem PayPal Business i mobilne aplikacije PayPal Here vaše poduzeće može započeti prihvaćanje plaćanja debitnom karticom i kreditnom karticom od svojih kupaca.

Kao i većina procesora kreditnih kartica, PayPal naplaćuje fiksnu postotku na transakcije, uz naknade za transakcije za određene vrste plaćanja. Tvrtka održava nekoliko dodatnih naknada i neobavezne usluge koje bi mogle koštati više, ovisno o potrebama vašeg poslovanja. Ovaj će vam vodič pomoći da bolje shvatite naknade na kreditnoj kartici PayPal i kako najbolje pozicionirati svoje poslovanje da bi smanjili te troškove.

Koliko naplaćuje PayPal za obradu kreditne kartice?

Rad s PayPalom za usluge obrade plaćanja pruža tvrtkama relativno konkurentne cijene i malo naknada. Procesori plaćanja cjelovitih usluga obično naplaćuju puno naknada povrh njihovih stopa obrade i naknada po transakciji, uključujući naknade za postavljanje, naknade za izjave, minimalne mjesečne naknade za obradu, godišnje naknade, naknade za usklađenost s PCI i naknade za rano otkazivanje. PayPal eliminira ove vrste naknada – iako su većina uobičajena u industriji – pojednostavljuju cijene i navigaciju.

Evo pregleda stopa obrade PayPala i naknada po transakciji. Imajte na umu da postoji razlika u troškovima, ovisno o vrsti plaćanja koju korisnici koriste i kako su zabilježeni podaci o kartici.

2,7% svake transakcije: Ova stopa odnosi se na plaćanja koja osobno prihvaćate putem mobilne aplikacije PayPal Here i čitača kartica, uključujući kreditne kartice, debitne kartice i beskontaktno plaćanje iz digitalnih novčanika. PayPal surađuje sa svim glavnim robnim markama kreditnih kartica i primjenjuje tu istu cijenu na sve, kao i na mobilne novčanike poput Apple Pay, Google Pay i Samsung Pay.

3,5% svake transakcije plus 15 centi po transakciji: Ova stopa odnosi se na kreditne kartice i debitne kartice koje ručno unesete ili skenirate pomoću mobilne aplikacije PayPal Here. Ovim višim naknadama možete izbjeći koristeći čitač kartica PayPal za sve osobne transakcije.

2,9% svake transakcije plus 30 centi po transakciji: Ova stopa odnosi se na debitne kartice i kreditne kartice koje prihvaćate putem svoje web stranice ili putem digitalne fakture.

3,1% svake transakcije plus 30 centi po transakciji: Ova stopa odnosi se na plaćanja Visa, Mastercard i otkrivanje karticom koje prihvaćate putem PayPal virtualnog terminala. Ova plaćanja se obično primaju putem telefona, faksa ili putem pošte.

3,5% svake transakcije: Ova stopa primjenjuje se na bilo koje American Express kartice koje prihvaćate putem virtualnog terminala PayPala, PayPal Payments Advanced ili PayPal Payments Pro.

Iako PayPal eliminira većinu naknada koje se nalaze u industriji za obradu kreditnih kartica, trebali biste biti svjesni nekoliko njih koje održava. To uključuje naknade za povraćaj troškova i prekogranične naknade. Naknade za povrat novca, koje se javljaju kada klijent ospori transakciju i PayPal im vrati novac u iznosu od 20 USD po incidentu. Preuzimate prekogranične naknade kad god prihvaćate plaćanja od kupca izvan Sjedinjenih Država: To dodaje 1,5% naknade iznad vrijednosti transakcije i dodatnih 1% ako transakcija zahtijeva konverziju valute.

Uz te naknade, PayPal nudi i ove opcionalne usluge koje imaju mjesečne troškove:

Ponavljajuća usluga naplate: 10 USD mjesečno

Napredne usluge zaštite od prijevara: 10 USD mjesečno plus 5 centi po transakciji

PayPal Payments Pro: 30 USD mjesečno (ova opcija vam omogućuje direktno prihvaćanje plaćanja na svojoj web stranici i uključuje virtualni terminal)

Općenito, PayPal troškove i dodatne troškove održava na minimum. To ga čini jednim od najjednostavnijih i najisplativijih procesora kreditnih kartica s kojima možete raditi. Transparentnost u cijenama i naknadama znači da trgovci koji su u partnerstvu s PayPalom neće dobiti neugodna iznenađenja kad dobiju mjesečni izvod.

Koji su uvjeti obrade PayPal kreditne kartice?

PayPal za svoje usluge obrade kreditnih kartica ne zahtijeva dugoročni ugovor. Umjesto toga, morate prihvatiti korisnički ugovor prilikom prijave. Usluga je iz mjeseca u mjesec i može se otkazati u bilo kojem trenutku bez kazne. Ovo je korisno za rastuća poduzeća koja očekuju da će im se količina obrade s vremenom povećavati, jer su općenito dostupne niže stope kod procesora kreditnih kartica s punom uslugom. Unatoč višim naknadama koje procesori održavaju u punoj usluzi, tvrtke s velikim količinama na kraju će uštedjeti više kada im se zaračunaju niže cijene. Nakon što vaše poslovanje dođe do ove točke, možete zatvoriti svoj PayPal račun bez naknade za ukidanje i prebaciti se na procesor kreditnih kartica s potpunom uslugom.

Kolika je prosječna naknada za obradu kreditne kartice?

Tvrtke za obradu kreditnih kartica uobičajeno naplaćuju naknadu. Oni se mogu zbrojiti brzo, svaki u rasponu od 5 USD mjesečno do više od 45 USD po incidentu. Evo kratkog pregleda najčešćih naknada koje smo naišli tijekom pregleda industrije za obradu kreditnih kartica. Imajte na umu da PayPal eliminira većinu tih naknada, pojednostavljuje cijene i olakšava smanjenje troškova.

Većina tvrtki za obradu kreditnih kartica naplaćuje ove ponavljajuće naknade:

Mjesečna naknada (koja se ponekad naziva i naknada za izjavu) obično se kreće od 5 do 15 USD. Može biti veći ako uključuje PCI sukladnost i naknade za pristup.

Najniža mjesečna naknada obično je 25 USD, iako se to obično odnosi na iznos koji plaćate u troškovima obrade, a ne na najmanji iznos prodaje u mjesecu koji morate obraditi mjesečno.

PCI sukladnost u prosjeku iznosi 100 USD godišnje, mada ga neke tvrtke mogu prijaviti i naplaćivati ​​mjesečno, ponekad pretvarajući u mjesečnu naknadu.

Naknada za pristup plaćanja ovisi o gatewayu plaćanja koji koristite. Većina se naplaćuje mjesečno, mada neki dolaze i s malom naknadom po transakciji.

Različite mrežne naknade, poput naknade Mastercatove lokacije za trgovce i Mrežne naknade naknade Visa Fixed Acquirer, mogu vam se prenijeti kao mjesečne ili godišnje naknade.

Te su naknade također uobičajene, ali naplaćuju se samo po događaju:

Naknade za pakete nominalne su, dnevne naknade koje plaćate kad zatvorite dnevnu prodaju, a koštaju od 10 do 30 centi (obično isti iznos kao i naknada po transakciji).

Naknade za uslugu provjere adresa (AVS) obično su nekoliko centi po transakciji kada ovaj alat za borbu protiv prijevara provjerite adresu i poštanski broj vlasnika kartice.

Glasovna autorizacija je još jedan alat za borbu protiv prijevara uz malu naknadu po upotrebi. Rijetko je potrebno, ali naplaćuje se za svaku pojavu.

Naknade za povrat novca obično su 15 ili 20 USD po incidentu, ali mogu iznositi čak 45 USD.

Nepodržavanje PCI-ja je skupa mjesečna naknada koju morate platiti ako ne uspijete uspostaviti i održati svoju PCI sukladnost.

Naknada za nedovoljna sredstva (NSF) naplaćuje se ako na vašem poslovnom bankovnom računu nemate dovoljno novca da platite naknade koje dugujete procesoru.

Neki prerađivači kreditnih kartica također naplaćuju naknade za rano otkazivanje računa, klupske ili članarine i naknade za nejasne „dodatne usluge“ navedene u ugovoru. Ako se prijavljujete s procesorom kreditne kartice, pazite na ove naknade jer mogu značajno povećati mjesečne troškove za obradu kreditne kartice.

Ima li PayPal mjesečne naknade?

Ne. Za razliku od mnogih drugih procesora plaćanja, PayPal ne naplaćuje mjesečne naknade za svoje osnovne usluge obrade kreditnih kartica. Naplaćuje mjesečne naknade samo ako na račun dodate neku od njegovih neobaveznih usluga, kao što su ponavljajuća naplata ili napredna zaštita od prijevara ili ako nadogradite na PayPal Payments Pro, koji vam omogućuje direktno prihvaćanje plaćanja na svojoj web stranici, a ne preusmjeravanje kupaca na stranicu s plaćenim hostom i pruža vam virtualni terminal.

Procesori kreditnih kartica s punom uslugom obično naplaćuju različite mjesečne naknade, što može uključivati ​​naknadu za izvadak koja se kreće od 5 do 15 USD mjesečno i mjesečnu minimalnu naknadu za transakciju nastalu ako trgovci ne ispune određeni volumen ili vrijednost transakcije za mjesec , Mjesečne naknade mogu također uključivati ​​naknade za poštivanje PCI-ja, koje mogu koštati i do 100 USD godišnje, i naknadu za pristup plaćanja ako prihvaćate plaćanja putem interneta. Uz to, procesori plaćanja često naplaćuju razne naknade za mrežne kartice.

PayPal ne naplaćuje nijednu od ovih naknada, umjesto da naplaćuje fiksnu stopu (a ponekad i naknadu po transakciji) ovisno o vrsti transakcije i načinu unošenja podataka o kartici. Transparentna struktura cijene i naknade PayPala omogućuju vam da znate što možete očekivati ​​kada se prijavite s tvrtkom za potrebe obrade kreditne kartice vašeg poslovanja.

Postoje li skrivene naknade s PayPalom?

Nema skrivenih naknada putem PayPala. Ono što vidite je ono što dobivate. Jedine naknade na koje morate paziti su povrat troškova povezan s spornim transakcijama i prekogranične naknade za pretvaranje valuta i konverzije valuta kad prihvaćate međunarodne isplate. Osim ovih naknada, PayPal jednostavno naplaćuje fiksnu stopu kao postotak svake transakcije, plus standardnu ​​naknadu po transakciji za određene vrste plaćanja.

Možete li pregovarati o naknadama za obradu PayPal kreditne kartice?

Minimalne i transparentne naknade PayPala znače da s tvrtkom ne možete pregovarati o cijenama. Neki procesori kreditnih kartica omogućuju vam pregovaranje o marki procesora u njihovim cijenama, ali s obzirom na to da PayPal naplaćuje paušalnu stopu plus naknade za transakcije za određene vrste plaćanja, ne možete pregovarati o cijenama. Njegove jedine dodatne naknade – povrata i prekogranične naknade – također se ne dogovaraju.

Kako smanjujete PayPal naknade?

Ne možete smanjiti naknade povezane s uslugama obrade kreditnih kartica PayPala. Srećom, većinu PayPalovih naknada jednostavno je izbjeći. Na primjer, sve dok samo poslujete u zemlji, ne morate se brinuti zbog prekograničnih ili konverzija valuta. Štoviše, ako spore oko transakcija možete svesti na najmanju moguću mjeru, naknade za povrat troškova ne bi trebale biti velik problem za vaše poslovanje.

Obrada kreditne kartice ne mora biti složena. Iako mnogi procesori imaju složene rasporede tarifa i naknada, kao i litaniju skrivenih naknada, PayPal je transparentan sa svojim cijenama. Nećete naplaćivati ​​nikakve mjesečne naknade, a naknade koje naplaćuje PayPal jasno su označene. Ako ste partner PayPala za usluge obrade kreditnih kartica, ne biste trebali dobiti iznenađenja u svom mjesečnom izvodu.

Ako želite saznati više o odabiru procesora za kreditne kartice, potražite detaljan pregled postupka kupnje u vodiču za kupca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *