Što je SEO (search engine optimisation)?

Optimizacija pretraživača (SEO) fraza je koja se puno koristi u internetskom marketingu i, iako se u internet marketingu trude da to izgleda više mistično nego što jest, to je prilično razumljivo. Ključno je da izdvojite trenutak da pročitate što je SEO kako se ne biste zavaravali lažnim idejama i ponudama „SEO profesionalaca“. Najbolje je podijeliti definiciju na dva dijela:

Pretraživač

Vjerojatno znate kako koristiti tražilicu poput Googlea, Binga ili Yahooa, ali razumijevanje što je tražilica možda je malo teže. Tražilica čini tri stvari: indeksira, indeksira i služi. Razmislite o knjižnici. Knjižničar mora proći kroz svaku knjigu, a zatim je indeksirati prema kategoriji, a zatim vam pomoći da pronađete pravu knjigu kad je tražite. Tražilice to upravo rade. Super računalo šalje milione malih “pauka” ili “botova” na “puzeći”. Ti pauci ili botovi pročitaju sve na internetu, a zatim se vrate i daju te podatke svom računalu. Zatim Google, Bing ili Yahoo uzimaju te podatke i indeksiraju ih i kategoriziraju, pa ako netko pita za “restorane u Madridu”, zna gdje ih može pronaći u računalu. Posljednje što tražilice učine je dati vam popis rezultata za svoje pretraživanje. Ti se rezultati prenose s računala i raspoređuju na temelju važnosti za vaše pretraživanje.

Optimizacija

Optimizacija je posao koji se obavlja na web mjestu kako bi se pretraživači pretraživali i indeksirali, te indeksirali i posluživali vaše web mjesto kada netko traži nešto što je povezano sa sadržajem vaše web lokacije. Dosta mjesta na kojem se nalazite u tim rezultatima ima veze s kvalitetom vaše web stranice. Kao što je čistoća koda vaše web lokacije, bez obzira na to imate li ili ne želite da se dopadnete, i da li se pridržavate kodeksa ponašanja na tražilici ili ne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *