Top 8 najčešćih pitanja i odgovora za razgovor za posao

Danas ćemo nabrojati deset najboljih pitanja za razgovor za posao. Da, to su pitanja s kojima ćete se najčešće suočiti, tako da ih svakako morate znati.

Kako na njih pravilno odgovoriti, započnimo s pitanjem broj jedan:

Recite mi o sebi

Mislim da ćete se složiti sa mnom da kad vam se postavi ovo grozno pitanje “reci mi o sebi” u najintenzivnijem okruženju koje se možete sjetiti, velike su šanse da ćete blebetati i ako nemate dovoljno smisla ako niste spremni.

Najgore u vezi s tim pitanjem je to što će uvijek biti prvo pitanje.

Ne razgovarajte o svom OSOBNOM ŽIVOTU.

Istaknite svoje snage, ali govoreći o konkretnim prošlim radnim iskustvima.

Zapamtite da tvrtke uvijek žele kandidate koji su:

– prezentacijski.

– zastupaju tvrtku profesionalno

klijenti (posebno vrijedi za konzultantske i druge tvrtke za profesionalne usluge).

– karizmatičan i simpatičan, pogotovo ako ste u situaciji s klijentom.

Zašto bismo vas zaposlili?

Ovo pitanje možete postaviti u nekoliko različitih oblika.

Dakle, budite spremni i što se ikad postavi pitanje, ono će se vrteti oko istog “zašto bismo vas angažirali?” i slijedite ih slijedite ove

– Istražite tvrtku.

– Sada kada razumijete koji su temeljni bodovi tvrtke, morate pokazati kako su vaše vještine i stručnost savršeno usklađeni za tu poziciju.

– Pokažite svoju jedinstvenost: –

Iz mog razumijevanja, jedan od ključnih zahtjeva za ovu poziciju je {xyz}. Navedite jedan od zahtjeva. Trebali biste me zaposliti jer imam jedinstveno razumijevanje i svijest o tome kako {xyx} utječe na našu industriju. Tako da ćete tu praznicu ispuniti

U svom dosadašnjem položaju imao sam privilegiju {osigurati uspjeh programa motivirajući i pokrećući svoj tim da izvrši strateško planiranje kako bismo postigli ciljeve prodaje klijenta}.

Znajte da s takvim pitanjem morate biti specifični i istaknuti svoju jakost koja je u skladu s onim što tvrtka ili organizacija posebno traže.

Koja je vaša najveća prednost i slabost?

Prednosti

Budite konkretni dok kratki primjer radnog odnosa koji pokazujete snagu i ponovo odaberete primjer koji se temelji na vašem znanju o onome što su.

Slabost

Tri stvari koje morate zapamtiti kad odgovorite na to pitanje treba biti HONEST pokazuju da poduzimate korake da biste osvojili slabost i što je najvažnije NEMOJTE spominjati slabost sa vještinama ili sposobnostima koje su ključne za posao s kojim razgovarate.

Gdje se vidite za pet godina?

Vaš bi odgovor trebao pokazati da ste osoba s usmjerenjem i da imate ciljeve, trebali biste pokazati da ti ciljevi uključuju napredovanje i napredovanje u tvrtki ili organizaciji s kojom razgovarate, ali ne pretjerujte ako idete za posao početne razine

“Ne kažite da planirate biti direktor u pet godina” izgledaće nerealno i moglo bi vas izbaciti iz igre.

Zašto želite raditi ovdje?

Za ovo pitanje budite specifični i navedite aspekte tvrtke ili organizacije kojima se divite i pokažite kako vam snage i sposobnosti savršeno odgovaraju.

Zašto ste napustili posljednji posao?

Sada ako ste napustili dobrovoljno, a zatim navedite određenu karakteristiku koju tvrtka s kojom intervjuujete, privučete očito onu koju vaš prethodni poslodavac nije imao.

A ako vam je pušteno da budete iskreni i objasnite situaciju i posedite je, objasnite što učite iz iskustva, jer ispitivač zna da ste ljudi, pogriješite i samo želi vidjeti da ste uspjeli u vezi s tim.

Koje je vaše zadovoljstvo?

Za ovo pitanje budite konkretni i razgovarajte o dosadašnjem radu kako biste odabrali ostvarenje koje pokazuje koliko ćete biti vrijedni na položaju za koji razgovarate.

Opišite nam tešku radnu situaciju i što ste poduzeli da je nadiđete?

Ključ je opet specifično uspostavljanje situacije u prošlom poslu s kojom ste se dobro snašli i pokušajte odabrati primjer koji pokazuje da se bavite problemom koji bi mogao nastati u novoj tvrtki za koju intervjuirate, a to će vam pomoći pokazati svoju vrijednost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *